DIY: De leukste Halloween hapjes voor kinderen!

DIY: De leukste Halloween hapjes voor kinderen!

De leukste Halloween hapjes vind je hier! Origineel en eenvoudig genoeg om ze zelf thuis na te maken met de kinderen. Dus geef je een Halloween-feestje of wil je iets origineels uitdelen als traktatie? Check dan deze blog voor onze favoriete Halloween hapjes.

 1. Halloween koekjes
  De leukste Halloween koekjes maak je eenvoudig met de koekjesuitstekers van Meri Meri. Maak je eigen koekjesdeeg of gebruik een mix uit een pak; met deze griezelige vormpjes is het altijd fun! Recept glazuur: meng 300 gram poedersuiker met een halve eetlepel vers citroensap totdat het vocht volledig opgenomen is. Voeg dan stapsgewijs 35ml water toe totdat het een mooi glanzend, dik glazuur is geworden. Zodra de koekjes zijn afgekoeld kan je ze met de glazuur bekleden. Wil je kleur aan je glazuur of zelfs glitters? Check dan de bak-afdeling van de supermarkt eens; er zijn heel veel kleurtjes te krijgen!


 2. Pindakaas-chocolade bezemsteeltjes
  Van deze pindakaas-chocolade bezemsteeltjes voor Halloween word je toch heel blij? Heel eenvoudig te maken van Reese’s Peanut Butter Cups en zoute stokjes. Leg de peanutbutter cups met de smalste kant naar boven en steek er voorzichtig een zout stokje in en... klaar! Herhaal dit met alle cups. Die Reese’s Peanut Butter Cups – overigens de meest verslavende lekkere dingen zijn dat – vind je in de supermarkt o.a Jumbo. De combinatie van pindakaas en melkchocolade is zó goed en past perfect bij de zoute stokjes (pepsels).

  Tip: Serveer ze met de Halloween Vintage servetten van Meri Meri zodat de chocolade niet op de vingertjes gaat plakken.
 3. Halloween cupcakes
  Mijn absolute favoriet; cupcakes! Eenvoudig te maken met je kinderen en een leuke bezigheid op een regenachtige dag, Kies ook hier voor een mix uit een pak of maak je eigen deeg. Wij maakten onze cupcakes met een mix en fondant. Omdat we geen oranje fondant konden vinden, gebruikten we geel en rood fondant en de Cupcakeset Vintage Halloween van Meri Meri. Écht geweldig; zelfs als je cupcakes niet helemaal lukken zoals je zou willen, maken deze griezelige toppers het nog feestelijk! 4. Duivelse kaasmonsters
  Deze Halloween kaasballetjes ontstonden eigenlijk min of meer per ongeluk. Op zoek naar gezonde Halloween hapjes  vond ik nog wat roomkaas en bieslook in de koelkast. Echt veel meer heb je niet nodig om deze te leuke Duivelse kaasmonsters te maken. Wat de Halloween kaasballetjes wel helemaal afmaakt zijn de suiker-oogjes die we gebruikt hebben. Ze zijn zo schattig op de balletjes! Natuurlijk kun je ook oogjes maken met iets anders. Olijfjes bijvoorbeeld, maar als je de suiker-oogjes kunt vinden… zeker doen. Het maken van de kaasballetjes is vervolgens kinderspel. Breng de roomkaas op smaak met kruiden en specerijen en maak er balletjes van. Rol ze vervolgens door de bieslook. Plak de oogjes erop en steek stukjes pretzel erin als oortjes en als neusje.

  Wij serveerden de Duivelse kaasmonsters op de Halloween Vintage borden van Meri Meri. Erg leuk! al zeg ik het zelf :) 5. Mummie worstjes
  Met deze geweldige Mummie worstjes kunnen de kinderen zich lekker uitleven op hun favoriete voedsel: knakworstjes! Ze zijn super om als Halloween-traktatie te maken en zo makkelijk te maken.Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg en knakworstjes. Zo maak je ze: dep de knakworsten (10 stuks) droog, bekleed ze met dunne reepjes bladerdeeg (3 ontdooide vellen) en laat ruimte vrij bovenaan voor de gezichtjes. Bak de mummies 10 tot 12 minuten in de oven op 200 graden. Zodra ze afgekoeld zijn, teken je met mosterd oogjes op de mummies. Valt er een arm of been af? Dat maakt helemaal niks uit en zorgt er alleen maar voor dat het er leuker en echter uitziet!


Al deze Halloween hapjes serveren nog leuker op passende Halloween bordjes en servetten in een leuk versierd Halloween-huis zoals deze Vleermuis-ballonnen en slingers.

Bekijk ook eens: de hele collectie Halloween partydeco

En nu genieten...!!

Ook interessant

 • Copyright © 2024 Prinsessenjurk.nl