Efteling-verkleedtips voor je kids!

Efteling-verkleedtips voor je kids!

Ik ben opgegroeid op 15 minuten afstand van de Efteling, dus dat brengt veel jeugdsentiment mee. Als moeder van 3 kids, zette ik deze traditie voort en onder genot van een abonnement, trad ik dan ook met hen wekelijks het magische Sprookjesbos binnen.

Het gevoel dat ik als klein kind had en terugzag bij mijn kids wanneer ze de geitjes waarschuwden voor de wolf of met hun hoofd op de magische paddestoelen luisterden naar de muziek...niets is mooier dan dat!

Naast een topuitje voor mijn kinderen, is het voor mij als werkende moeder ook een verademing op mijn vrije dag. Het is een soort 'strategie' geworden. Na een gezellige, doch intensieve ochtend in de Efteling, hebben mijn koters genoeg indrukken opgedaan om vervolgens als 'n kanon in slaap te vallen. Als de peuters dan ook in bed liggen, geniet ik de rest van de middag ongestoord van me-time; kopje thee, iets zoets en 'n magazine...heerlijk!

Ik weet niet hoe dat bij jouw kids werkt, maar mijn kinderen - 2 meisjes en 1 jongen - wilden altijd persé verkleed gaan. Voordat we in de auto zaten, hadden ze de volledige verkleedkist overhoop gehaald voor een passende sprookjesjurk of drakenpak. Iedere keer wilden ze weer iets anders aan. Wél een prachtig gezicht, hoor! Die enthousiaste snoetjes, wat ervoor zorgde dat ik de verzameling verkleedkleding steeds meer wilde aanvullen. Om het bekende gezeur; "mama, dat wil ik al mijn hele leven! " in de Efteling-winkel te voorkomen én een beetje aan mijn budget te denken, kocht ik de Efteling-kleding vooraf via internet. Dan kon ik betaalbare verkleedkleding én bijpassende accessoires vinden en vergelijken, die ik later - verspreid over de diverse uitstapjes - cadeau kon geven. Zo kreeg mijn jongste dochter de ene keer een sprookjesjurk en als het weer wat kouder werd de bijpassende cape. In de winter kwam daar nog een kroontje en een paar prinsessenhandschoenen bij. Een uitstapje naar de Efteling werd zo een waar feest én in stijl gevierd.

Om je een indruk te geven, van hoe een dagje Efteling er bij ons uitzag, heb ik speciaal voor deze blog samen met mijn kids hun favoriete top 5 Efteling-outfits samengesteld.

TOP 5 EFTELING-OUTFITS

Luxe Assepoester jurk blauw met handschoenen — Prinsessenjurk.nl

(46 beoordelingen)
Op voorraad

TIP: de vleugels van de feeënjurk kan je - wanneer je dochter ze even niet meer wil dragen - opvouwen en in een tas bewaren.

Inmiddels zijn mijn kinderen ouder, maar zij gaan nog steeds graag naar de Efteling. Nu niet meer voor het Sprookjesbos, maar voor de meer nieuwere attracties zoals 'De Baron'. Dat is mij te eng en daar blijf ik dan ook ver vandaan; nee, laat mij maar rondstruinen in dat magische Sprookjesbos...heerlijk!

Ik ben - mede dankzij deze Efteling-ervaringen - de webwinkel Prinsessenjurk.nl gestart. Hier bied ik een compleet aanbod comfortabele en betaalbare verkleedkleding aan wat tegen een stootje kan en wasbaar is. Want uit ervaring met 3 opgroeiende boomklimmers weet ik hoe belangrijk dat is ;)

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en ben erg benieuwd of jullie nog leuke verkleedtips hebben!

Groetjes,  • Copyright © 2023 Prinsessenjurk.nl