Prinsessenfeest organiseren, de beste tips

De prinsessenfase. Het bestaat écht! Lopen op hoge hakken, een kroontje op je hoofd en lippenstift op je lippen… Je weet pas hoe intens het kan zijn als je er middenin zit. Met twee – inmiddels puber- dochters heb ik al heel wat kinderfeestjes meegemaakt, dus help ik je graag een handje. Hier vind je de beste tips om een prinsessenfeest te organiseren waar jouw jarige prinsesje dol op zal zijn!

De beste tips voor een onvergetelijk prinsessenfeest thuis!

De prinsessen-fase gaat niet snel weg! En hoe kostbaar is het om onze kleine meisjes in een prinsessenjurk te zien?! Dan klagen we niet! Dus als het gaat om feestjes met een prinsessenthema, waar kun je dan het beste beginnen? Er zijn zoveel verschillende prinsessen en zoveel verschillende thema’s dat het overweldigend kan zijn. Maar het hoeft niet zo te zijn! Het plannen van een feest voor je kind in je eigen huis met een prinsessenthema is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Hier zijn de beste tips die je op weg helpen tot het creëren van een prachtig kinderfeestje thuis voor je kleine prinses.

Hoe lang duurt een prinsessenfeest

Het hoeft niet te lang! Dat is eigenlijk wel het belangrijkste. Voor veel jonge kinderen is dit een van de eerste feestjes. Ze doen veel indrukken op, dus maak het niet te gek. Een kinderfeestje van 2 tot 3 uur is echt wel lang genoeg!

Maak een draaiboek; een soort van planning hoe lang iedere activiteit bij benadering duurt. Denk dan aan de volgende stappen: – Aankomst en ouders uitzwaaien – Cadeautjes uitpakken. Vaak gaat dit ook in spelvorm, verstoppen van cadeautjes en daarna uitpakken, dus houd ook hier rekening met de tijdsplanning. – Som het aantal spelactiviteiten op en de verwachtte duur hiervan. Vaak zijn 2-3 activiteiten al meer dan genoeg. Verderop vind je wat voorbeelden van creatieve activiteiten en spelletjes. De spanningsboog van kinderen is kort, dus maak de activiteiten niet te lang en wissel een zittende activiteit af met een actief spelletje.

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een prinsessenfeest?

  • Prinsessen kinderfeestje uitnodigingen. De beste manier om je prinsessenfeestje te beginnen, is met prinsessen-uitnodigingen. Geef je gasten het gevoel dat ze zijn uitgenodigd voor een koninklijk bal. Verkleed komen in Koninklijke kleding wordt natuurlijk aangemoedigd! Uiteraard kan je prinsessen uitnodigingen kopen, maar wil je ze zelf maken, dan is Pinterest een enorme inspiratiebron. Daar vind je voorbeelden waarvan je zou wensen dat je zelf een gast was op dit feest! Het oprollen van een pagina uit een oud sprookjesboek is ook een leuke touch voor elke uitnodiging.
  • Start ongeveer 3 weken voor de datum van het kinderfeestje met het uitdelen van de uitnodigingen en vraag de ouders van de genodigden te reageren of ze wel of niet komen. Zo weet jij beter op hoeveel gasten je moet rekenen.
  • Verkleden hoort bij een prinsessenfeestje. Vooraf kun je de kinderen vragen hun mooiste prinsessenjurk aan te trekken, maar je kan ook leuke prinsessen spulletjes verzamelen. Mooie sjaals, leuke clipoorbellen, hakschoenen, rokken en haarversiering maken al snel een mooie verzameling waarmee echte prinsessen iets kunnen. Zo kun je in een hoek van de kamer snel een prinsessen verkleedhoek inrichten waar de kinderen zich helemaal in kunnen uitleven.
  • Een echte schminktafel met kindermake-up maakt een prinsessenfeest helemaal compleet. Wat is er nu mooier dan een keer helemaal mooi opgemaakt te kunnen worden!
  • Prinsessen houden van koninklijk eten. Of dit nu de lunch is, het
    avondeten of samen een gebakje eten. Een koninklijk gedekte tafel met koninklijke etagères met lekker eten, limonade geserveerd in wijnglazen, misschien zelfs wel een koninklijke butler. Je maakt het eten zo extra bijzonder een prinsessenbanket met koninklijke hapjes, glaasjes (nep)wijn aan een mooi gedekte tafel.
  • Als je een feestje geeft, heb je een taart nodig! Je kunt zo simpel gaan als kleine cupcakes voor de jarige prinses of zo extravagant als een drielaagse fondanttaart met een koninklijke kroon erop. Alles is mogelijk!
  • Muziek zal helpen om een leuke sfeer te creëren voor je prinsessenfeest. Er zijn enkele GEWELDIGE Spotify- en YouTube-afspeellijsten met sfeerprinsessenmuziek. Zoek ze op, luister naar ze en krijg het gevoel alsof je net in een prinsessenfilm bent gestapt. Dat is wat je wil.
  • Niet iedere prinses vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar prinsessen die de drukte even niet aankunnen of prinsessen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurboekje, stickers of een spelletje).
  • En last but not least; zorg voor hulp! Zeker met kleine kinderen is het fijn dat er hulp is wanneer kinderen tussentijds naar de wc gaan of zich opsplitsen in groepen tijdens een activiteit.

Decoraties voor je prinsessenfeestje

Dit is jouw plek om te schitteren. Prinsessenjurk heeft een aantal van de mooiste decoraties voor kinderfeestjes. Naast de vele kinderfeest thema’s zoals; Unicorn, Frozen, Dino’s en Piraten is een prinsessenfeestje natuurlijk niet weg te denken bij Prinsessenjurk. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de mooiste feestdecoraties van Great Pretenders en Meri Meri in ons assortiment. Tot in de details prachtig afgewerkt en eenvoudig in elkaar te zetten, dus je hoeft ze alleen maar in je winkelwagen te stoppen. Met deze feestdecoraties kan je tijdens jouw feestje thuis in ieder geval niet fout gaan:

  • Ballonnen; met een folie ballon creeër je direct een wauw-effect op je prinsessenfeest. En wat dacht je van een ballonnenboog?
  • Kinderfeest wegwerpservies; bordjes, tafellakens, bekers, servetten
  • Feestslingers en streamers geven het kinderfeestje een instant feestelijk gevoel.
  • Op ieder feestje zijn bloemen altijd een vrolijke aanvulling!
  • Een centerpiece; een kartonnen decoratie van een koets of prinsessen kasteel wat je op het midden van de tafel presenteert met de cupcakes erop.Bekijk ook eens: Fairy Princess party deco

Voor een mix en match in alle kleuren, check ook onze feestartikelen met Unicorn– of Zeemeermin-thema eens!

 Prinsessen snacks voor kinderen

Dit is jouw tijd om creatief te worden! je hoeft hiervoor niet de deur uit om allerlei dure dingen te kopen, want dat is écht niet nodig. Natuurlijk mag er gesnoept worden, maar je wil de kids niet ziek naar huis sturen, toch? Dan hier zijn enkele leuke ideeën voor gezonde prinsessen snacks die je kan serveren. Ook hiervoor geldt dat Pinterest een onuitputtelijke bron van inspiratie is.

  • Fruit Prinsessen toverstafjes – Snijd fruit aan een spies. Als je zin hebt, kun je het fruit in schattige vormen zoals sterren snijden.
  • Prinsessen Popcorn – Gebruik candy melts en giet deze over de nog warme popcorn om er verschillende (en heerlijke) kleuren van te maken, zoals roze of paars.
  • Eetbare kroontjes – Maak koekjes of sandwiches en gebruik een kroonkoekjesvormer of snij ze in een kroonvorm met een mes. Zo simpel en zo leuk.
  • Cake Pops – Welk klein kind houdt niet van een goede cake pop?

De perfecte Prinsessenjurk

Hier is het leuke gedeelte – het vinden van de perfecte prinsessenjurk voor de verjaardag van je prinses. De beste verkleedjurken om te geven zijn degene die comfortabel zitten, zoals degene die we verkopen bij Prinsessenjurk. We weten allemaal hoe het is om een comfortabele outfit te hebben. We willen hem nooit meer uitdoen, dus laat ons je helpen dat comfort voor je kleintje te vinden! Gooi dat goedkope jurkje weg en koop iets dat lang meegaat. Had ik al gezegd dat ze ook wasbaar zijn? Trakteer jezelf op een wasbare Prinsessenjurk voor jouw kinderen en je zal ons dankbaar zijn als het tijd is om het te wassen. 

Spelletjes voor een prinsessenfeest

Weet je niet waar je moet beginnen met het entertainen van de kinderen? Geen probleem! Wij hebben de leukste, goedkope spelletjes geschikt voor iedere leeftijd verzameld. Genoeg om de lieve prinsesjes bezig te houden.

  • Kus de kikker: zoek een afbeelding van een kikker. Stift de lippen van een van de prinsessen en doe een blinddoek om. Nu mag de prinses proberen de kikker te kussen.
  • Prinsessenschoenen zoeken. Verzamel verschillende schoenen met hakken en leg ze onder een kleed. Lukt het de meisjes om een paar schoenen bij elkaar te vinden? 
  • Ik ga op reis en ik neem mee… Prinsesjes gaan ook wel eens op reis maar in hun koffer zitten natuurlijk echte prinsessendingen. Wat nemen de prinsessen mee? Speel het spel “ik ga op reis en ik neem mee” met de kinderen.
  • Schminken en verkleden. Een prinses ziet er graag mooi uit. Als activiteit kan je dus verkleden in mooie jurken en mooi opmaken met kindermake-up als een échte prinses. 
  • Fijnproevers: prinsessen zijn echte fijnproevers. Kunnen zij de smaakjes herkennen? Speel een proef de smaak-spelletje met de prinsessen.
  • Speld de slipper op Assepoester – Zoals de staart op de ezel – maar in plaats daarvan speld je de verloren slipper van Assepoester op haar voet.
  • Muzikale tronen (stoelendans) – Deze kennen we allemaal, toch?
  • Stoplichtje – Kortom, je laat ze gewoon dansen op prinsessenmuziek en dan stil staan wanneer de muziek stopt. Makkelijk genoeg! En superschattig om te zien hoe meisjes dit proberen zonder te giechelen.

Knutselen op je prinsessenfeestje

Leuke dingen om te knutselen op je prinsessenfeestje. je hoeft helemaal niet handig hiervoor te zijn, want het is heel eenvoudig. Wat dacht je van kronen of een schatkistje? Laat ze versieren om mee naar huis te nemen! Hier wat tips:

  • Kronen versieren. Knip van karton kronen die de kinderen kunnen versieren. Dat kan met stift en verf maar je kunt de kronen natuurlijk ook beplakken met siersteentjes of foam figuurtjes. Knoop aan beide kanten een stuk elastiek en de kroon kan op het hoofd. Of gebruik de gratis template van deze bloemenkroon.
  • Sieradenkistjes maken. Een houten kistje kun je omtoveren in een sieradenkistje. Beschilder het kistje met verf en beplak het met siersteentjes.
  • Handspiegels maken. Houten spiegels kunnen mooi worden beschilderd en versierd. Zo kan de prinses zichzelf altijd bewonderen.

We sluiten het thema feestje af met een echt prinsessendiploma, maken we een foto en geef je ze ook een kroontje of toverstafje, wat ze kunnen dragen tijdens het feestje en daarna mee naar huis mogen nemen.

Daar heb je het! Dit zijn mijn beste tips om je te helpen een prinsessenfeestje thuis te creëren die je prinses niet snel zal vergeten. Mis je verder nog inspiratie of heb je tijd tekort? Er zijn op het internet veel websites te vinden met kant-en-klare draaiboeken, knutselpakketten, waar alle materialen en een duidelijke beschrijving  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert. En is je budget wat ruimer, dan kan je een échte prinses inhuren die naar jouw prinsessenfeest komt, natuurlijk ook erg leuk. Check de online website van Magicalparty bijvoorbeeld; zij is geweldig!