We zijn er bijna! 10 tips voor meer rust op de achterbank

We zijn er bijna! 10 tips voor meer rust op de achterbank

Het is bijna zover en dan gaan mogen we weer op vakantie! En of je nu met de auto of het vliegtuig naar je vakantiebestemming gaat; de kinderen bezig houden is nog een hele kunst… een reis duurt voor kinderen eigenlijk altijd te lang. Natuurlijk is er genoeg te eten voor onderweg en gaat de iPad mee. Fijn voor het eerste uur, maar hoe houden jullie het de rest van de reis gezellig? Met deze 10 tips begint jullie vakantie al vanaf vertrek.

1.    Maak een vakantie(verrassings)pakket met allerlei kleine ingepakte cadeautjes! Kleurboeken, potloden, stickers, een popje, tijdelijke tattoos, etc. zijn perfect voor een tijdje achterbankvermaak. Voor een klein prijsje heb je het pakket zo gevuld.

2.    Koop een ansichtkaart en postzegel en laat ze alvast een kaart schrijven naar het thuisfront, opa/oma. Bij aankomst kan deze direct op de post.

3.    Neem de favoriete lees- en luisterboekjes van je kids mee!
4.    Speel spelletjes die je vroeger zelf ook speelde in de auto, ik zie ik zie wat jij niet ziet, ik ga op vakantie en ik neem mee, etc.
5.    Maak voor vertrek een lunchtrommel met gezonde snacks waar ze de hele reis van kunnen snoepen. Denk aan snackgroente – en fruit, een worstje, eitje, popcorn, etc.
6.    Zingen maar! Zing kinderliedjes eens fout, je kind is daarna wel even bezig om het liedje correct te zingen
7.    Wissel eens van zitplaatsen, een andere plek doet misschien wonderen. Omstebeurt bij het raam zitten bijvoorbeeld.
8.    Zorg dat je verschillende kleine fantaseer-spulletjes meeneemt. Kinder make-up, prinsessenkroontje en een handspiegel of piratengeld met masker bieden uitkomst voor urenlang fantasiespel.


9.    Met wat kralen maken ze zo een mooi vakantiearmbandje of ketting Neem dan wel een afsluitbaar doosje voor de kraaltjes mee, groot genoeg zodat de kraaltjes in het doosje vallen tijdens het knutselen.


10.    En last, but not least…Vertrek midden in de nacht of heel vroeg in de morgen, dan brengen ze de eerste uren slapend door…

EXTRA TIP: Vraag ook andere moeders eens naar hun beste tips, je zult zien dat er eentje tussen zit waardoor jullie vakantie écht al begint met gezelligheid en rust op de achterbank.  • Copyright © 2024 Prinsessenjurk.nl