Show filters
Merken


Geslacht


Kleur

Prijs  
communieschoenen

communieschoenen

Kies je voor een mooie communiejurk, dan zijn bijpassende communieschoenen onmisbaar. Mooie communieschoenen maken je outfit niet alleen compleet, maar ook feestelijk. En of je dochter nu liever op hakken loopt of niet; bij Prinsessenjurk hebben we genoeg keuze. Wat dacht je van communie ballerina’s voor een klassieke sfeer, communieslippers voor een mooie zonnige lentedag of juist chique communieschoenen met een hakje? Hier geven we je maatadvies om tot een juiste keuze en passende communieschoenen te komen.
Lees verderCommunieschoenen met hakje.

De communieschoenen met hakje hebben een antislipzool en de hakken hebben een hoogte van ong. 4cm en zijn vierkant. Hierdoor kan je dochter probleemloos de hele dag – ondanks dat ze dit niet gewend is - op de communieschoenen lopen. Daarnaast zijn de communieschoenen voorzien van een handig verstelbaar gespje.
Omdat alle voeten anders zijn en de communieschoenen bij de tenen enigszins smaller uitlopen, hanteren we een maatadvies. Dit zorgt dat je een goed passende communieschoen koopt.

Maatadvies communieschoenen

Omdat alle voeten anders zijn en de schoenen bij de tenen enigszins smaller uitlopen, hanteren we een maatadvies voor de communieschoenen. Dit zorgt dat je een goed passende communieschoen koopt. Bij de open slippers en ballerina's word een Nederlandse maatvoering in dubbele maten gevoerd; houd voor deze schoenen gewoon je eigen schoenmaat aan.

Onderstaand maatadvies kan je helpen bij het bepalen van de juiste schoenmaat.

N.B. Het maatadvies is een richtlijn! Elke voet is natuurlijk anders.

  • Plaats beide voeten op een vel papier.

  • Zet horizontale streepjes bij de grote teen en de hiel/hak: meet de verticale (rechte) afstand hiertussen.

  • Neem de gemeten lengte van de grootste voet.

  • Voor een goed passende schoen met voldoende bewegingsvrijheid voor de tenen, dien je extra ruimte bovenop de voetlengte te rekenen. Check daarom onderstaande tabel om te zien hoeveel extra ruimte jouw kind nodig heeft en tel dit op bij de gemeten voetlengte.

Berekening schoenmaat:

Voetlengte

Smalle voeten

Normale voeten

Brede voeten

 Binnenmaat schoenen

gemeten cm's

+0,5cm

+1cm

+1,5cm

= totaal 

Voorbeeld:
Grootste voetlengte is 16,5cm + 1cm = 17,5cm.
(gemeten voetlengte + extra ruimte = binnenmaat schoenen)
Let op: de binnenmaat = de lengte van de binnenzool van de schoenen.

Check nu op onze site de communieschoenen van uw keuze en kijk welke schoenmaat het beste past bij de gemeten binnenmaat.

Tips ter vergelijking bij het maatadvies:

  • bij kleine voetjes staat het maatadvies ook in verhouding; houdt dan 0,5cm extra ruimte aan.

  • Voor volwassenen geldt doorgaans bij alle kleuren dat 2 schoenmaten (= totaal 1cm) groter dan jouw eigen Nederlandse schoenmaat passend is.

Wilt dat jouw kind langer vooruit kan met de communieschoenen?
Neem dan gerust een maatje (= 0,5cm) groter. Een inlegzooltje en/of watjes in de neus van de schoenen kunnen tijdelijk uitkomst bieden totdat ze erin gegroeid is.

Twijfel je nog steeds? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen je graag.

© Copyright 2020 Prinsessenjurk.nl