Naast mooi design, staat de veiligheid van jouw kind voorop bij de zwemvesten en Puddle jumpers van Swim Essentials. Zorgvuldig ontwikkeld en uitvoerig getest om de veiligheid van je kind te garanderen. Zo kunnen jij en je kind deze zomer veilig en in stijl genieten van het water!

  Het zwemvest voor zwemles

  Een zwemvest is een drijfhulpmiddel dat een veilig gevoel geeft. Het zwemvest is perfect te gebruiken ter ondersteuning bij zwemlessen. Zo kan jouw kind op een veilige manier vertrouwd raken met het water. Het zwemvest heeft een binnenkant van foam wat zorgt voor comfort en genoeg bewegingsruimte en sluit met een rits aan de voorkant. Met een fijne pasvorm én hip design is het zwemvest geschikt voor kinderen met een gewicht tussen de 18 en 30 kg. Dit gewicht staat ongeveer gelijk aan een leeftijd van 4 tot 6 jaar oud.

  Maatadvies bij het kiezen van een zwemvest

  Een zwemvest moet vrij strak zitten, anders schuift het vest omhoog in het water. De leeftijd is slechts een indicatie. Het gewicht en de borst-/buikomvang van je kind zijn het belangrijkst bij het kiezen van de juiste maat. Zit je kind tussen 2 maten in, dan adviseren we je om de grotere maat te nemen. Het Swim Essentials zwemvest valt normaal uit. De goede pasvorm zorgt ervoor dat je kind zich vrij kan bewegen in het water.

  Wat is een Puddle Jumper?

  Een Puddle Jumper is hét alternatief voor de plastic zwembandjes. Het is een zwemvest en zwembandjes ineen, en valt onder de categorie zwemkleding met drijvers. Dit zorgt ervoor dat je kind gemakkelijk boven water kan blijven, ook als hij of zij zelf niet met de voeten trappelt. De Puddle Jumper zorgt ervoor dat zowel de romp als de armen van je kind blijven drijven. Dit maakt dit unieke zwemvest op-en-top betrouwbaar. Naast de veiligheid heeft de Puddle Jumper nog een groot voordeel: omdat de zwembandjes van het vest niet opblaasbaar zijn, kunnen ze onmogelijk lek gaan!
  Het draagvermogen van de Puddle Jumper ligt op 15-30 kg, wat ongeveer gelijk staat aan een leeftijd van 2 tot 6 jaar oud.

  LET OP: de zwemvesten en Puddle Jumper zijn zwemhulpmiddelen en géén reddingsmiddelen. Ze dienen gebruikt te worden onder continu toezicht van een volwassene!


  Zwemkleding voor zwemles

  Gaat jouw kind op zwemles, dan heeft het geschikte zwemkleding nodig. Een badpak of zwemboxer is perfect tijdens de zwemles. In tegenstelling tot een bikini en een losse short, kunnen ze niet afzakken en je kind kan zich dus goed en vrij bewegen in het zwemwater. Prinsessenjurk.nl heeft geschikte én hippe zwemkleding voor zwemles.
  Bij het diplomazwemmen voor het zwemdiploma A en B dient de kleding te bestaan uit: zwemkleding, T-shirt, hemd of blouse met lange mouwen, lange broek, jurk of rok tot de enkels, schoenen. Broekjes die naadloos aansluiten op de huid, zoals leggings, zijn niet toegestaan. ‘Normale’ kleding en schoenen zijn zwaar , maar je kind moet toch een keer met kleren aan zwemmen. Ideaal voor diplomazwemmen zijn dan ook deze lichte waterschoentjes en een zwemshirt met lange mouwen.

  • Copyright © 2022 Prinsessenjurk.nl