Zwemvesten

  Je kent het wel; let je eventjes niet op, rent je eigenwijze kleuter wéér richting de kant van het water en slaat de paniek toe. Toegegeven; het is mij al eens gebeurd dat mijn peuter vrolijk het water indook, terwijl ik mijn jongste aan het verschonen was. Tja, je kan nu eenmaal niet overal tegelijk zijn (ook willen we dat graag 😉), maar dat gebeurd mij niet nogmaals! Ik heb daarom een Puddle Jumper aangeschaft.

  Naast mooi design, staat de veiligheid van jouw kind voorop bij de zwemvesten en Puddle jumpers van Swim Essentials. Zorgvuldig ontwikkeld en uitvoerig getest om de zwemveiligheid van je kind te garanderen. Zo kunnen jij en je kind deze zomer veilig en in stijl genieten van het water!

  Hippe zwemvesten voor kinderen

  Wat is een Puddle Jumper?

  Kan je kindje nog niet zwemmen, dan is een Puddle Jumper hét alternatief voor de plastic (evt. verstelbare) zwembandjes en mooie zwemband samen en valt onder de categorie zwemkleding met drijvers. Dit zorgt ervoor dat je kind gemakkelijk boven water kan blijven, ook als hij of zij zelf niet met de voeten trappelt. Waar de zwembandjes van plastic gemaakt zijn, is de Puddle Jumper gemaakt van zachte foam. Daardoor heeft de Puddle Jumper een hoog draagcomfort voor peuters en zal je dochter of zoon deze makkelijker de hele dag aanhouden. Nog een groot voordeel: ze kunnen onmogelijk lek gaan! Naast de veiligheid heeft de Puddle Jumper nog een groot voordeel: omdat de zwembandjes van het vest niet opblaasbaar zijn, kunnen ze onmogelijk lek gaan! Het draagvermogen van de Puddle Jumper ligt op 15-30 kg, wat ongeveer gelijk staat aan een leeftijd van 2 tot 6 jaar oud.

  LET OP: een zwemvest en Puddle Jumper zijn zwemhulpmiddelen en géén reddingsmiddelen. Ze dienen gebruikt te worden onder continu toezicht van een volwassene!

  Puddle Jumper Neon roze panterprint

  Zwemvesten versus Puddle Jumpers

  Vanaf ongeveer 3 -jaar kan jouw kind al een zwemvest dragen. Het is dan wel prettig dat je kindje niet onbekend is met water en zichzelf al op de rug kan draaien. Moet jouw peuter nog leren zwemmen? Dan is de Puddle Jumper een veiliger alternatief. Hierbij heb je namelijk géén omkiepgevaar wanneer je kind in het water valt, omdat zowel de romp als de armen van je kindje boven water blijven drijven. Dit maakt de Puddle Jumper op-en-top betrouwbaar voor zelfs de allerkleinsten zonder aan optimale bewegingsvrijheid in te leveren.

  Nog een reden waarom zwemvesten voor de wat oudere kinderen beter geschikt zijn; het vest met een rits aan de voorkant, terwijl Puddle Jumpers bandjes met een gesp op de rug hebben. Jonge kinderen kunnen er dus niet zelf bij.

  Zwemvesten met kraag zijn gemaakt voor gebruik op een boot of bij een watersport als zeilen, waterskiën, suppen of zelfs wakeboarden en vallen onder watersportartikelen in de categorie reddingsvesten. Deze producten hebben een hoger drijfvermogen en zal je niet nodig hebben aan het strand of zwembad.

  Drijfhulpmiddelen op volgorde leeftijd

  Ik kan me voorstellen dat je nu het overzicht aan het verliezen bent. Het zijn er ook zoveel… Dus hierbij een overzicht van alle drijfhulpmiddelen op volgorde leeftijd, zodat je eenvoudig de juiste kan kiezen.

  1.       vanaf 3-6 maanden (hoofd omhoog kunnen houden) - Babyfloat

  2.       vanaf 2 jaar - Puddle Jumper óf zwemarmbandjes + zwemband

  3.       vanaf 3 jaar (zelf op de rug kunnen draaien) - Zwemvesten

  4.       zodra je kind bijna zijn/haar zwemdiploma A heeft – Zwembandjes

  zwembandjes + zwemband panterprint roze

  Zwemkleding voor zwemles

  Gaat jouw kind op zwemles, dan heeft het geschikte zwemkleding nodig. Een badpak of zwemboxer is perfect tijdens de zwemles. In tegenstelling tot een bikini en een losse short, kunnen ze niet afzakken en je kind kan zich dus goed en vrij bewegen in het zwemwater. Prinsessenjurk heeft geschikte én hippe zwemkleding voor zwemles. Bij het diplomazwemmen voor het zwemdiploma A en B dient de kleding te bestaan uit: zwemkleding, T-shirt, hemd of blouse met lange mouwen, lange broek, jurk of rok tot de enkels, schoenen. Broekjes die naadloos aansluiten op de huid, zoals leggings, zijn niet toegestaan. ‘Normale’ kleding en schoenen zijn zwaar , maar je kind moet toch een keer met kleren aan zwemmen. Ideaal voor diplomazwemmen zijn dan ook deze lichte waterschoentjes en een zwemshirt met lange mouwen.

  UV-zwemkleding voor jongens en meisjes

  Maatadvies bij het kiezen van een zwemvest

  Een zwemvest kind moet vrij strak zitten, anders schuift het vest omhoog in het water. De leeftijd is slechts een indicatie. Het gewicht en de borst-/buikomvang van je kind zijn het belangrijkst bij het kiezen van de juiste maat van dit drijfvest kind. Zit je kind tussen 2 maten in, dan adviseren we je om de grotere maat te nemen. Het Swim Essentials zwemvest valt normaal uit. Een goede pasvorm van het zwemvest helpt dat je kind zich vrij kan bewegen in het water.

  Hippe én betaalbare Puddle Jumper en zwemvest kopen

  Vroeger waren zwemvesten c.q. reddingsvest alleen functioneel. Tegenwoordig zijn de Puddle Jumpers en zwemvesten in allerlei leuke en stijlvolle printjes én UV-werend verkrijgbaar. Ze zien er dan ook geweldig leuk uit! Daarnaast is het assortiment van Swim Essentials ook nog eens zeer voordelig. Zo kunnen jij en je kind deze zomer goed uitgerust, veilig en in stijl genieten van het water. Have fun!

  Puddel Jumper met dieren print

  Met spoed een origineel cadeau kind nodig?

  Onverwachts een zwemfeestje of thema-kinderfeest? Of het nu een Puddle Jumper, zwemband, Belle en het Beest jurk, Frozen Elsa jurk of Zeemeermin jurk is. Als je met spoed een cadeautje zoekt voor een kind en je besteld voor 24.00 uur, dan heb je jouw bestelling morgen al in huis. Wij pakken de artikelen met plezier in mét een met de hand geschreven persoonlijke boodschap voor de jarige job.

  We willen dat je met vertrouwen bij Prinsessenjurk shopt. Dus heb je vragen of twijfel je over de juiste maat zwemvesten of Puddle Jumper? Neem dan gerust contact met ons op! Je kan ons bereiken via onze klantenservice e-mail: klantenservice@prinsessenjurk.nl

  • Copyright © 2024 Prinsessenjurk.nl