Geslacht


Kledingmaat


Merk


Kleur

Filteren
Sorteer op:

5 artikelen

  Raveleijn: ridders, draken en prinsessen

  Raveleijn is een betrekkelijk nieuwe attractie in de Efteling. In 2011 werd deze wonderlijke wereld van ruiters, raven en paarden geopend. Het centrale punt van dit rijk is het openluchttheater. Daar worden per dag 3 tot 6 shows opgevoerd met acteurs, paarden en raven. Ook zijn er heel wat speciale effecten!

  Wat kom je tegen in Raveleijn?

  Het verhaal van Raveleijn draait om vijf kinderen, die broers en zussen zijn: Thomas, Maurits, Lisa, Emma en Joost. Wanneer ze in het bos door een geheime poort gaan, veranderen ze in volwassen ruiters. In de magische wereld van Raveleijn moeten ze afrekenen met de verschrikkelijke graaf Olaf Grafhart. 

  Verwacht in de theatershow galopperende paarden, ridders die zwaardgevechten aangaan, ontploffingen en rondfladderende vogels. Raveleijn voert je terug naar een periode die je, helaas, niet bewust hebt meegemaakt omdat je nog niet geboren was. 

  Verkleed naar Raveleijn gaan is leuker 

  Alle acteurs en actrices in de Raveleijn-theatershow zijn verkleed. In elegante kleding betreden ze het toneel en voeren ze een strijd tegen het kwaad. Kinderen zitten op het puntje van de stoel, klaar om hun helden te hulp te schieten. Reken maar dat ze bij de uitgang langs het winkeltje willen om een Raveleijn-outfit te veroveren. Maar Ravelijn-verkleedkleding in de Efteling kopen kan in de centen lopen en is helemaal niet nodig als jouw kind de Efteling al verkleed binnenkomt! In onze webwinkel bieden we een zeer grote keuze verkleedkleren voor zowel jongens als meisjes van eenvoudig en goedkoop tot luxe verkleedpakken. Zo kan je op je gemak je trip naar Raveleijn goed voorbereiden.  

  Kinderen vinden verkleden leuk, maar het speelt ook een belangrijke rol in hun ontwikkeling. Verkleden stimuleert hun creativiteit en leert hen vanuit andere perspectieven naar de wereld te kijken. Voor kinderen is er bijna geen betere gelegenheid voor een verkleedpartij dan een bezoek aan de Efteling.

  Welke verkleedkleren horen bij Raveleijn?

  De wereld van Raveleijn speelt zich in de Middeleeuwen af, toen ridders kastelen bewaakten en het paard het snelste vervoermiddel was. Harnassen, prinsessenjurken en drakencapes zijn dan ook de perfecte verkleedkleren.

  Raveleijn-verkleedkleding voor jongens

  Jongens die in de stijl van Raveleijn verkleed willen gaan, komen goed voor de dag in een ridderharnas. Nu is zo’n echt harnas loodzwaar: dan moet je al gauw aan 35 kilo denken. Dat wil je jouw kroost niet aandoen. Dus daar hebben we wat op gevonden. In deze lichtgewicht riddertuniek heeft jouw (klein)zoon de uitstraling van een stoere ridder, zonder de last van een metalen harnas te dragen. Hij kan erin rennen, klauteren en springen en het mooie is dat hij het tuniek over zijn dagelijkse kloffie kan aantrekken. Dus ook prima geschikt voor een bezoek aan de Winter Efteling! 

  In het verhaal van Raveleijn komt ook een ontzagwekkende, vijfkoppige draak voor. Als jouw kleintje er meer voor voelt om als ‘bad boy’ rond te lopen, kan je kiezen voor de drakencape met vleugels. Gevoerd met satijn en versierd met gele schubben, combineert deze cape draagcomfort met een angstaanjagende uitstraling. 

  Raveleijn-verkleedkleding voor meisjes

  Voor Raveleijn-kleding hoef je dit verhaal niet perse te kennen. Het speelt zich in de Middeleeuwen af en daarom kun je ook inspiratie halen uit Disney-films die zich in hetzelfde tijdperk afspelen. Voor meisjes zijn dat films als Assepoester, Belle en het Beest, Brave, Frozen, Sneeuwwitje, enzovoort. 

  Ook de jurk van Nella de Ridderprinses past goed bij een bezoek aan Raveleijn. Bekijk daarnaast eens onze Sprookjesbos-kleding voor betoverende prinsessenjurken. 

  Kies in 4 stappen je Raveleijn-verkleedkleren

  1. Kennen jouw kinderen Raveleijn van de televisie? Dan weten ze vast precies welk personage ze willen spelen. En jongens kunnen ervoor kiezen om, in plaats van als ridder, als piraat ten strijde te trekken.

  2. Let bij de keuze van verkleedkleren op de weersverwachting. Ga je naar de winterefteling, dan is het wenselijk dat de sprookjeskleren makkelijk over de winterjas heen te trekken zijn.

  3. Moeten de verkleedkleren over de normale kleren heen, denk er dan aan dat je een maatje groter bestelt. Wij meten alle kleding nauwkeurig op. Meet jij jouw (klein)zoon of dochter ook goed na?

  4. Een jurk, tuniek of cape is pas écht af met bijpassende accessoires. Denk hierbij aan een zwaard, handschoenen, laarzen of kleren in de juiste kleuren. Voor de accessoires ben je bij ons aan het juiste adres; tijdens het bestelproces geven we je suggesties voor bijpassende artikelen.

  Meer informatie nodig voor je bezoek aan Raveleijn?

  Prinsessenjurk.nl is een initiatief van Loes. Deze moeder van drie kinderen heeft de Efteling al vaak bezocht. Met haar mode-achtergrond is ze altijd creatief bezig voor haar kids en heeft ze veel ouders geïnspireerd. Van haar vakanties naar Spanje kwam ze terug met flamenco-jurkjes en Spaanse hakkenschoenen die als warme broodjes over de toonbank gingen. Van het één kwam het ander en deze webwinkel met verkleed- en sprookjeskleding voor kinderen is het gevolg.

  Loes geniet ervan om andere ouders aan de leukste verkleedkleren voor kun kinderen te helpen. Twijfel je tussen twee artikelen of heb je vragen over de maat? Stuur een mail naar klantenservice@prinsessenjurk.nl voor persoonlijk advies of bel Loes op tel. (+31) 013–711 0356.

  Bekijk ook eens: Onze collectie Frozen Jurken

  • Copyright © 2023 Prinsessenjurk.nl